تولید برق

ساخت وبلاگ

موارد کاربرد دیزل ژنراتور ها : دو گروه از دیزل ژنراتور ها وجود دارند : دو زمانه و چهار زمانه ، که معمولا از گروه چهار زمانه به دلیل قدرت بیشترش در مقایسه ی با دو زمانه ها استفاده می شود. به طور معمول گروههایی از سیلندرها در مضربی از دو استفاده می شوند اگرچه می توان از هر کدام از این سیلندرها برای قرار گرفتن در میل لنگ به منظور جلوگیری از لرزش و حفظ تعادل استفاده کرد. ژنراتور ها معمولا به صورت تک فاز و یا سه فاز استفاده می شوند. در اکثر مصارف خانگی از تک فاز و در مصارف صنعتی و تجازی از سه فاز. دیزل ژنراتور ها معمولا برای مصارف دائمی و کم هزینه بسیار مناسب می باشند. دیزل های مدرن معمولا کم صدا و نگهداری انها آسان است

دیزل ژنراتور ها تجاری/ برنامه های کاربردی و صنعتی

این دستگاه برای پاسخگویی به نیازهای صنایع کوچک، متوسط و بزرگ طراحی شده است. دیزل ها محصولاتی انقلابی هستند که نیرویی تمیز و مناسب برای شرکتها ، خانه ها و تجارت های کوچک را فراهم می آورند. کاهش هزینه ی برق پشتیبان و راحت تر کردن نصب ژنراتورها در این روزها بسیار متداول شده است. معمولا شرکتها سود خود را زمانی که برق قطع می شود از دست می دهند. با توجه به تاثیر از دست دادن این سود ، اقتصاد سرمایه گذاری در نیروی برق آماده به کار (پشتیبان)بسیار پر اهمیت میباشد. بسیاری از ژنراتورهای مدرن برای رویارویی با نیروی برق مورد نیاز ضروری طراحی شده است. این واحد به صورت ادامه دار نیروی الکتریکی را نظارت می کند و به صورت خودکار زمانی که برق قطع می شود شروع به کار میکنند. و زمانی که برق وصل شد خاموش می شود. در صنایع در پروسه های بحرانی ژنراتور ها می توانند برق مورد نیاز را برای همه یا قسمتهای انتخاب شده فراهم آورند. این کیفیت منجر به استفاده گسترده این دیزل ها در همه ی برنامه های صنعتی، تجاری، تفریحی و … شده است. امروزه بسیاری از بیمارستانها، هتل های پنج ستاره، مراکز توسعه ی تجاری، طرحهای تولیدی، ارتباطات ، مراکز اقتصادی ، مراکز داده, موارد اورژانسی ، صنایع بزرگ و کوچک به نیروی بدون قطع و دیزل ژنراتور پشتیبان نیاز دارند

موارد کاربرد دیزل ژنراتورکاربرد در جاده ها

بسیاری از وسایل حمل و نقل سنگین مانند تراکتورها، اتوبوسها، کشتی ها، قطارهای مسافربری، ژنراتورهای بزرگ قابل حمل و نقل، بسیاری از مزرعه داران و وسایل کوچکتر از موتوهای دیزلی استفاده می کنند. با این حال در برخی از کشورها استفاده ی این موتورها در وسایل مسافربری که پر سروصدا، سنگین و دارای عملکرد خاص هستند و دارای سرعتی آهسته می باشند کاربرد زیادی ندارد. در حالت کلی این خودروها گرانتر از خودروهای بنزینی هستند . موتورهای دیزلی مدرن راه درازی را به همراه سیستم مستقیم تزریق توربو طی کرده اند و باید تحت فشار قرار بگیرد تا اختلاف بین موتورهای دیزلی و گازوئیلی را مشخص کند. در برخی از کشورها که مالیات سوخت دیزل بسیار ارزانتر از سوخت بنزین است ، خودروهای دیزلی معروف تر می باشند. طرحهای جدیدتر به طور قابل توجهی تفاوت بین سوخت دیزلی و بنزینی را نشان می دهد. آزمایشگاه دیزل BMW در اتریش در مورد توسعه ی خودروهای دیزلی در صدر جهان قرار دارد. بعد از گذشت مدتها و با وجود تعداد اندک خودروهای دیزلی ، مرسدس بنز در قرن ۲۱ با حفظ کیفیت بالا به خودروهای دیزلی پیوست

کاربرد در آسمان

تا اواخر دهه ی ۱۹۳۰ تعداد کمی از هواپیماها از موتورهای دیزلی استفاده می کردند. موتورهای دیزلی جدید قدرت بیشتری در مقایسه موتورهای جرقه ای دارند و بهره وری سوخت آنها بالاتر است. دستگاههای قدیمی از سیستم جرقه زنی الکتریکی ، تزریق سوخت و سیستم پیچیده ی مدیریت موتور استفاده می کردند که به مراتب کار آنها را از هواپیماهای جرقه ای آسان تر می کرد. هزینه ی سوخت دیزلی در مقایسه با سوخت بنزینی منجر به استفاده ی آنها در هواپیماهای کوچک شد و اکنون چندین شرکت شروع به فروش موتورهای دیزلی برای این منظور کرده اند. کاربرد در آب موتورهای پر سرعت برای تراکتورها، کامیون، قایق های بادبانی ، اتوبوس، ماشینها، کمپرسورها و ژنراتورها استفاده می شده است . بزرگترین موتور دیزل برای برق کشتی ها در آبهای آزاد مورد استفاده قرار گرفت. این موتورر بزرگ نیرویی بیش از ۹۰۰۰۰ کیلووات دارد و با نیرویی به اندازه ۶۰ تا ۱۰۰ دور د دقیه و در حدود ۱۵ متر بلندی شروع به کار میکند

کاربرد در بیمارستانها

دیزل ژنراتور های پشتیبان برای هر مرکز بهداشتی و یا درمانی ضروری هستند. با توجه به انتقادات صورت گرفته به کارکرد این وسیله ها و موقعیتی که بیماران بیمارستان دارند قطع برق گزینه ی مناسبی نیست. برای سالهای طولانی ، بیمارستان های ارتش و عمومی به دستگاههای مولد برق در زمان قطعی برق نیاز داشته اند و نبود آن برای این مکان ها همچون یک بلای طبیعی است

 

تولید برق...
ما را در سایت تولید برق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیوا zheerator بازدید : 391 تاريخ : پنجشنبه 30 ارديبهشت 1400 ساعت: 0:27

به دلیل ویژگی بالا، عیب یابی پمپ شناور و تعمیر آن بسیار راحت تر است. مثلا اگر موتور پمپ شناور، دچار مشکل شود، چون موتور به خود پمپ متصل نیست، می توان آن را جداگانه برای تعمیر جابه جا کرد. همین موضوع، امکان عیب یابی پمپ شناور را نسبت به کف کش، آسان تر کرده است.

عملیات پمپاژ در پمپ شناور، از بخش میانی و در پمپ کف کش از قسمت پایین پمپ انجام می شود.

یکی از قطعات سازنده هر دو پمپ، خازن می باشد. این قطعه در پمپ شناور و کفکش به دلیل نبود فضای کافی داخل پمپ نیست. بلکه در خارج آن و عموما درون تابلو برق قرار می گیرد. اما در پمپ کفکش داخل ساختمان خود پمپ جای می گیرد.

ابعاد این دو پمپ بسیار متفاوت از هم می باشد. پمپ شناور دارای قطر بسیار کم و ارتفاع بلندتر است. در حالیکه پمپ کف کش کوتاه تر و دارای قطر بیشتر می باشد.

همچنین قیمت پمپ شناور تک فاز یا سه فاز بسیار بالا تر از نوع کف کش می باشد.پمپ شناور دارای چندین پروانه، اما پمپ کف کش یک یا نهایتا دو پروانه را دارد.

پمپ شناور با داشتن تعداد پروانه بیشتر، مزیت های بیشتری نیز دارد. یکی از این مزایا، تولید فشار بیشتر نسبت به نوع کفکش می باشد. البته این فشار بیشتر، با مصرف حداقل میزان انرژی انجام می گیرد. بنابراین بسیار به صرفه است.

میزان هد پمپ های شناور بسیار بیشتر از پمپ های کف کش است.

داشتن هد بیشتر پمپ شناور، باعث می شود این پمپ برای چاه های عمیق استفاده شود. نوع کف کش نیز چون قابلیت پمپاژ آب از ارتفاع کمتری را دارد، برای چاه های کم عمق تر مناسب است.

الکتروپمپ و موتور در شناور، به صورت دو قطعه مجزا عرضه می شوند. این دو با مواردی نظیر فلنچ، به هم کوپل می شوند. اما در پمپ کف کش، موتور و خود پمپ، در قالب یک قطعه یکپارچه وجود دارند.الکترو پمپ های کف کش به صورت چندطبقه و با پروانه های بسته می باشند که دارای سیستم حفاظت IP68 بوده و به صورت شناور (غوطه ور) در داخل سیال نصب می شوند.

پروانه های پمپ بالانس مکانیکی می گردند و نیروهای محوری و شعاعی وارد بر محور پمپ توسط 3 عدد بلبرینگ خنثی می گرددو مجهز به سيستم آب بندي از نوع مکانيکال سيل بور گمان آلمان . و به دلیل اینکه مکش سیال از قسمت انتهایی پمپ و کف آن می باشد با نام تجاری کف کش شناخته می شوند.

• کف کش با توجه به نوع کاربرد و سيال مورد پمپاژ از مواد مختلفی نظیر استنلس استیل، چدن، مواد پلیمری و …. ساخته می شوند.

• جنس پروانه از نوع استیل، تکنوپلیمر، نوریل (پلاستیک فشرده )، چدن وبرنج می باشد.

• الکتروپمپ های کف کش در دو نوع ساده و فلوتردار (دارای قطع کن برقی) می باشند.

• پمپ کفکش های موجود در بازار به دو نوع آب از بغل و آب از رو تقسیم بندی می شوند.

یکی از مزایای فوق العاده این پمپها این است که بدنه پمپ به صورت دو جدار بوده و با عبور سیال از اطراف پوسته سیم پیچی،موتور خنک شده و باعث کاهش آمپر، افزایش راندمان پمپ و عمر الکتروموتور می گردد.

همچنین بنا به سفارش مشتری می توان این پمپ ها را به انواع سنسورهای حرارتی،آب،رطوبت و….مجهز کرد.

تولید برق...
ما را در سایت تولید برق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیوا zheerator بازدید : 364 تاريخ : يکشنبه 12 بهمن 1399 ساعت: 22:32

ژنراتور برق چیست و انواع ژنراتور؟

ژنراتور برق دستگاهی است که نیروی الکتریسیته و برق تولید کرده و از قطع فعالیت های روزانه یا اختلال در عملیات کاری پیشگیری می کند. ژنراتورها به شکل های فیزیکی و الکتریکی برای کاربردهای مختلف در دسترس می باشند. انتخاب بهترین ژنراتور برق مورد نیاز کاری پیچیده بوده و نیاز به عملیات محاسباتی دقیق دارد و می بایست توسط کارشناس مربوطه صورت گیرد تا با صرف معقول ترین هزینه، بیشترین کارایی عاید مصرف کننده گردد. در ادامه به ارائه اطلاعات در مورد ژنراتور می پردازیم تا با آشنایی کامل از این محصول بهترین انتخاب را در این زمینه داشته باشید.1. موتور

این قسمت حیاتی ترین بخش دیزل ژنراتور است و تمام توان مکانیکی که دیزل ژنراتور برای حرکت می خواهد تامین می کند. موتور در دیزل ژنراتور باید بسیار دقیق انتخاب شود. زیرا توان مکانیکی که یک موتور تامین می کند، می تواند توان الکتریکی خروجی ژنراتور را مشخص کند و به این وسیله قدرت الکتریکی برای استفاده از دیزل ژنراتور بدست می آید. در انتخاب موتور دیزل ژنراتور موارد دیگری همانند میزان صدای تولیدی ژنراتور و میزان حجم محفظه سوخت نیز مهم هستند که باید به آن ها توجه نمود.

موتورهای دیزلی برای راه اندازی و تولید توان، نیاز به توان الکتریکی دارند. از این رو در اکثر موارد از منبع تغذیه که ولتاژ مستقیمی (DC) در حدود 12 تا 24 ولت را تولید می کند، برای راه اندازی موتور استفاده می شود. این منبع تغذیه می تواند خود موتور الکتریکی یا تعداد باتری باشد که این میزان ولتاژ را تامین می کند.

2. ژنراتور

ژنراتور برق قلب تپنده تولید توان الکتریکی دیزل ژنراتور است که انرژی اولیه خود را از موتور گرفته و تولید برق می کند. نوع ژنراتور بر حسب نیاز ما تعیین می شود. برای مثال برای تولید توان بالا نیاز به ژنراتور القایی داریم. ساختمان ژنراتور اعم ازنوع سیم پیچی روتور و استاتور و جریان تحریک آن، تعیین کننده نحوه عملکرد دیزل ژنراتور است.

3. سیستم سوخت

تانک سوخت معمولا ظرفیت کافی برای حفظ کارکرد 6 تا 8 ساعت را بطور متوسط دارد. در مورد واحدهای کوچک موتور ژنراتور، تانک سوخت قسمتی از پایه ژنراتور شده است. برای کاربردهای تجاری، ممکن است لازم باشد تا بطور مستقیم باشد و روی تانک سوخت خارجی نصب شده باشد.همچنین امروزه تکنولوژی ژنراتورهای ابررسانا بسیار مورد توجه است، انتظار می‌رود با گسترش این تکنولوژی در ژنراتورهای آینده، ظرفیتهای بالاتر در حجم کمتر قابل دسترسی باشند. ژنراتورها:ماشین هایی هستند که انرژی مکانیکی را از محرک اصلی به یک توان الکتریکی در ولتاژ و فرکانس خاصی تبدیل می‌نماید.

کلمه سنکرون به این حقیقت اشاره دارد که فرکانس الکتریک این ماشین با سرعت گردش مکانیکی شفت قفل شده است، ژنراتورسنکرون برای تولید بخش اعظم توان الکتریکی در سرتاسر جهان به کار می‌رود.

دو اصل فیزیکی مرتبط با عملکرد ژنراتور‌ها وجود دارد. اولین اصل فیزیکی اصل القائی الکترومغناطیسی کشف شده توسط مایکل فاراده دانشمند بریتانیایی است. اگر یک هادی در یک میدان مغناطیسی حرکت کند یا اگر طول یا حلقه‌ی القائی ساکنی جهت تغییر استفاده شود. یک جریان ایجاد میشود یا القاء می‌شود. اگر یک جریان از میان یک کنتاکتور که در میدان مغناطیسی قرار گرفته، عبور کند میدان، نیروی مکانیکی بر آن وارد می‌کند.

تولید برق...
ما را در سایت تولید برق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیوا zheerator بازدید : 371 تاريخ : دوشنبه 22 دی 1399 ساعت: 20:58

1- بررسي و بازديد از ديزل ژنراتور به هنگام کار و اطمينان از عدم وجود صدا و لرزش غير عادي.

2- بررسي و بازديد و کنترل سيستم خنک کننده سيم پيچ ژنراتور.

3- بررسي و بازديد و کنترل سيستم خنک کننده موتور ديزل.

4- بررسي و بازديد از درجه حرارت آب رادياتور و اطمينان از عدم افزايش آن از مقدار مجاز طبق دستور العمل و توصيه کارخانه سازنده.دیزل ها انواع مختلفی دارد مثل : دیزل ژنراتور استامفور و دیزل ژنراتور مکالته و.....

5- بررسي و بازديد از درجه حرارت اگزوز ديزل ژنراتور و اطمينان از عدم افزايش آن از مقدار حداکثر مجاز طبق دستور العمل و توصيه کارخانه سازنده.

6- بررسي و بازديد وکنترل و ثبت لرزش تمام قسمتهاي مختلف و تعيين شده ديزل ژنراتور و اطمينان از عدم افزايش آنها از مقادير مجاز طبق دستورالعمل و توصيه کارخانه سازنده.

7- بررسي و کنترل ولتاژ و جريان خروجي ديزل ژنراتور (هرسه فاز )و اطمينان از متعادل بودن مقادير.

8- بررسي و کنترل ولتاژ و جريان تحريک ژنراتور و اطمينان از نرمال و عادي بودن مقادير (متناسب با ميزان بار ديزل ژنراتور).

9- بررسي و کنترل توان اکتيو و راکتيو ديزل ژنراتور و اطمينان از عدم افزايش آنها از مقادير مجاز (طبق دستورالعمل و توصيه کارخانه سازنده).

10-  بررسي و کنترل و بازديد از فرکانس ژنراتور و اطمينان از عدم افزايش ويا کاهش آن از مقادير مجاز.

11- بررسي و کنترل و بازديد ضريب قدرت ژنراتور و اطمينان از عدم منفي شدن(اثر خازني)ضريب قدرت در مراحل مختلف باردهي ديزل ژنراتور.

کنترل های هفتگی

1- بررسي و بازديد روغن موتور ديزل و اطمينان از مناسب بودن کميت و کيفيت روغن موتور (طبق ساعت کارکرد و دستورالعملهاي فني شرکت سازنده).

2-   بررسي و بازديد از آب رادياتور و اتصالات آن و اطمينان از کافي بودن سطح آب رادياتور و عدم وجود نشتي در اتصالات.

3- بررسي و بازديد از مخرن گازوئيل موتور ديزل و اطمينان از پر بودن آنها و عدم وجود نشتي اتصالات مربوطه.

4-   بررسي و کنترل و بازديد از عدم گرفتگي سطح رادياتور موتور ديزل و تميز نمودن سطح رادياتور با بلوور يا هواي صنعتي (در صورت نياز )

5- بررسي و کنترل و بازديد از عدم نشتي روغن ار قسمتها و قطعات مختلف موتورديزل.

6- تميز نمودن کليه سطوح ديزل ژنراتور بوسيله بلوور يا هواي صنعتي ,پارچه تنظيف ,برس موئي و اطمينان از عدم وجود هر گونه آلودگي.

7-   روشن و بکار انداختن ديزل ژنراتور حداقل دوبار در هفنه و هر بار به مدت 20 دقيقه و کنترل و بازديد از قسمتهاي مختلف ديزل ژنراتور و اطمينان از صخت عملکرد کليه قسمتها.

8-  بازديد و بررسي پمپ روغن موتور ديزل ژنراتور و اطمينان از صحت عملکرد آن.

9-  بازديد و کنترل و بررسي از وضعيت باطريهاي ژنراتور و اطمينان از مناسب بودن وضعيت آنها.ساختمان دیزل ژنراتور

دیدگاه های کلی در طراحی ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری :

در طراحی ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری پست علاوه بر درنظر گرفتن محل و ابعاد بازشوها و چگونگی ورود هوای مورد نیاز و خروج دود حاصل از دیزل ژنراتور ، پارامترهای شهری از قبیل ایجاد سر و صد ا و اقلیمی و همچنین همجواریها در طرح معماری از اهمیت ویژ های برخوردار است.

جایابی ساختمان دیزل اضطراری در محوطه پست :

در تعیین محل ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری عوامل ذیل تعیین کننده می باشند.

1-فاصله ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری از ساختمان کنترل.

ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری می بایست ضمن رعایت همجواری دارای فاصله مناسب با ساختمان کنترل و تابلوهای موجود در آن بوده و محل ساختمان به نحوی انتخاب شود که ضمن کاهش طول کابل کشی ها ، لرزش ، دود و صدای حاصل از کار دیزل در ساختمان کنترل در حد قابل قبول و در دامنه آسایش(مطابق با استانداردهای بین المللی ) باشد.

2-فاصله ساختمان دیزل ژنراتور با تجهیزات محوطه پست.

ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری می بایستی به نحوی در محوطه پست قرار گیرد که فاصله کافی را با محوطه نصب تجهیزات دارا باشد تا علاوه بر رعایت مسائل ایمنی ، آلودگی ناشی از دود خروجی دیزل نیز تاثیری بر تجهیزات نداشته باشد. در این خصوص می بایستی مسیر باد غالب در محل پست مشخص گردد.

3-تعیین مکان مناسب ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری.

از دیدگاه مسائل معماری و همجواری ها با فضای اطراف دقت کافی در تعیین محل ساختمان دیزل اضطراری بایستی انجام گردد.

4-دسترسی مناسب به ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری.

محل ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری می بایستی به نحوی تعیین گردد که از ساختمان کنترل و محوطه نصب تجهیزات پست دسترسی مناسبی به آن وجود داشته باشد.

 

 

تولید برق...
ما را در سایت تولید برق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیوا zheerator بازدید : 342 تاريخ : يکشنبه 7 دی 1399 ساعت: 4:30